top of page
RICARDOS DÖDSSHOW

Äntligen har de anlänt till Stockholm! Efter år av turnerande har Herr Ricardos teatersällskap styrt sina steg mot Sverige. Dödsshowen, som grundades av den legendariske herr Ricardo I år 1765 och som förvaltats av generationer i Ricardosläkten, är uppbyggd runt mer eller mindre kända dödsscener.

 

Domptörens dotter, Romeo och Julia, Rosa Grasshof och en rad andra karaktärer väntar på att dö och födas igen. I herr Ricardos skymningsland kan inte ens Strindberg skilja på vad som är dröm, dikt eller verklighet. Följ med på vår resa genom jämmerdalen! Låt oss bjuda på en afton med musik och djur. Kosmonauter och lindansöser. Samurajer och hattmakare. Vi utlovar dans och överraskningar från gravens djup.

PREMIÄR 27 MARS 2006

Författare: Tuvalisa Rangström
Regi: Matthias Lafolie
Medverkande: Matthias Lafolie, Tuvalisa Rangström
och Istvan Kirsch
Kompositör: Peter Ågren
Scenografi/scenbild: Pia Davidsson
Kostym: Susanna Nyström
Ljus: Jenny André

 

RECENSIONER:

 

”Tuvalisa Rangström och Mathias Lafolie ger historien en läskig erotisk underton och framhäver den där äckliga njutningen som vi får av att frossa i andra människors lidande.”


-DN

 


” Herr Ricardos dödsshow är en absurd, munter och galen vandring genom en litterär kyrkogård av gestalter som rituellt, om och om igen, dör å våra vägnar. Tuvalisa Rangström är spröd och underbar, särskilt som elektrisk kometsvans och vintergata. Mathias Lafolie gör lejonet till sinnebild för det sexuella som motstånd, kontrasten till döden. Herr Ricardos dödsshow är en sublim akt, en gladlynt dans på den lina som är livet. En egensinnig och mycket personlig saga på fem kvart om tid och icke-tid.”
 

-SvD

bottom of page