top of page
HOMESICK / THE STRONGER

Den världsberömda studiescenen The Actors Studio från New York gästspelar med två kammarspel som blir en helafton. August Strindbergs “THE STRONGER” (Den starkare) inleder kvällen.

 

”THE STRONGER”, som är Strindbergs mest spelade drama näst efter Fröken Julie, möts två före detta väninnor av en slump på ett café på julafton. Den ena är gift med barn, den andre en ogift skådespelare. Gamla oförrätter stiger upp till ytan och frågan om vem som är den starkare genomsyrar pjäsen.

 

”THE STRONGER”  är regisserad av den den är regisserad av den legendariska skådespelerskan och regissören Lee Grant. I rollerna medverkar Gina Bonati och Bo Corre. Efter paus framförs

 

“HOMESICK” som är en tidigare aldrig framförd pjäs av den ständiga nobelpriskandidaten Joyce Carol Oates.  Trots sin enorma popularitet är dramatikern Oates pjäser mycket sällan framförda i Sverige.

 

“HOMESICK” är en svart komedi om USA och dess samvete. Regissören heter Elizabeth Kemp. I de två rollerna uppträder Bo Corre och Kevin Stapleton.

PREMIÄR 8 JANUARI 2007

HOMESICK

Författare/Author: Joyce Carol Oates
Regi/Director: Elizabeth Kemp
Medverkande /Actors: Bo Corre, Kevin Stapleton
Pjäsen framförs på engelska

 

THE STRONGER

Författare/Author: August Strindberg
Regissör/Director: Lee Grant
Medverkande på scen/Actors: Bo Corre, Gina Bonati
Pjäsen framförs på engelska

bottom of page