top of page

GIFTAS III

"Hamari ljuvlig som frustrerad huskvinna"

"Philip Zandén gör här en av sina finaste roller"

"Siri Hamari och Philip Zandén som trätande par är charmerande

i en uppsättning som glider mellan dåtid och nutid."

 

-SvD

LÄS RECENSIONEN

"Maria Salomaas manus, bearbetning och regi lyckas utan större åthävor eller klyschor göra Harriet och ”Gusten” till en universell hon och han."
 

"Lustig och hjärtskärande är denna teater i många lager. Bjussig på referenser, men aldrig över publikens huvuden. De är vi. Vi är de. 

Sen är ju Zandén och Hamari så djefla bra."

-Expressen

LÄS RECENSIONEN

” Vad ska nu ske? Det vet jag inte, men jag längtar till ett slut, om det så vore det värsta!” Alltså skiljer vi oss! men fortsätter relationen. Retar upp oss igen ”Vad striddes om? Jo, om att behålla var och en sin personlighet, då vi hotade smälta ihop till en.” 

På vårvintern 2024 ger sig två skådespelare i kast med en berättelse inspirerad av mötet mellan Harriet Bosse och August Strindberg. Uppgiften visar sig locka fram händelser ur det förflutna hos dem båda. Giftas III är en samtida mörk komedi om samlevnad. Föreställningen utgår från Strindbergs senare verk och brev. Han skrev dem i samband med och efter mötet med Bosse. Kulturbranschens delvis inneboende tendens till nepotism och beroendeförhållanden slinker inte heller obemärkt förbi. Från omnipotens till impotens och tillbaka rör sig berättelsen som innehåller några av de starkaste texter som någonsin skrivits om kärlek på svenska. Vems eld är den största?

 

Medverkande Siri Hamari, Philip Zandén

Övriga medverkande Hannes Meidal, Alice Bier Zandén

Texter av August Strindberg och Harriet Bosse

i bearbetning och regi av Maria Salomaa

Ljus och ljud: Gustave Lund

Längd: 1 tim 30 min
 

PREMIÄR 16 MARS 2024

bottom of page