top of page
DÖDSDANSEN

GÖREL CRONA, JOHANNES BROST och HENRIK NORMAN intar scenen i de klassiska rollerna som skådespelerskan Alice, artillerikaptenen Edgar och vännen Kurt. I tjugofem år har makarna plågat varandra där man bor isolerade på en befästningsö. Äktenskapet är bottenfruset. När kusinen Kurt kommer på besök från Amerika bryts dödläget och helvetet kommer i dagern. Strindbergs magnifika ”danse macabre” bjuder på stor tragedi, humor och äktenskapsgnabb i den högre skolan.

GÖREL CRONA som även står för regi har spelat Strindberg förr i ”Komplett Galen” och ”Fröken Julie”. 2012 debuterade hon som filmregissör och manusförfattare med ”Tysta Leken”. Filmen vann kulturnyheternas bagge som årets debutant. Under våren 2014 har Crona medverkat i Anne-Charlotte Lefflers pjäs ”Moster Malvina” på Strindbergs Intima Teater samt fått lysande recensioner för sin roll i filmen ”Kärlek Delux”.

JOHANNES BROST tilldelades en guldbagge 2013 för huvudrollen i filmen Avalon. Under våren har Brost spelat i Allan Edwalls enmansföreställning ”Limpan” på Teater Brunnsgatan fyra samt i ”Mästerkatten i stövlarna” på Musikaliska. Vi har också sett honom i TV-serierna ”Lillyhammer” och ”Beck”. Under våren filmar Brost i SVT:s nya storsatsning ”Jordskott”. I höst kommer Johannes Brost dessutom ut med ut med en självbiografi.

HENRIK NORMAN medverkade som Prospero i Görel Cronas uppsättning av Stormen (Mirandas Saga) på Teater i Haga 2011. Han har även spelat Sorin i Sommarteaterns Måsen i Vaxholm och Alfons pappa på Intiman.

PREMIÄR 28 AUGUSTI 2014

Medverkande: Görel Crona, Johannes Brost, Henrik Norman, Anders Axelsson.
Regi: Görel Crona.
Musik: Janne Schaffer.

RECENSIONER:

Jäkligt bra teater”

 

-Kulturnytt P1 

 

LYSSNA HÄR

“Ett gott stycke välspelad Strindberg i all sin enkelhet som lyfter fram både humorn och hatet i denna “DANCE MACABRE”

-SvD

“Jag är väldigt förtjust i Görel Cronas Alice och Johannes Brosts Edgar. Två skickliga skådespelare som samarbetar träffsäkert i att snärja varandra med tonfall och blickar”.

-DN

 

“Fint flyt i dansen”

-Helsingborgs dagblad 

LÄR SECENSIONEN

 

“stående ovationer”

-Laholms Tidning

“Görel Crona både regisserar och spelar Alice, hon klarar biffen.”,

“Psykologiskt intressant”

” Johannes Brost kongenial som kapten Edgar i Dödsdansen”

-Hallandsposten.

bottom of page