8 MARS 2019

Strindbergs Intima Teater vill uppmärksamma 8 mars

med ett helkvällssarrangemang med tema psykisk ohälsa.

Kvällen kommer att bjuda på scenkonst, föreläsningar och samtal.

Biljetter till föreställningen JUDAS köpes via länken längst ned på sidan.

Biljetter till övriga programpunkter kostar 30:- och köpes i kassan. 

(Endast kortbetalning.)

PROGRAM:

18.00-18.15: Veronica Widarsson

18.30-19.00: Samtal med Lena Ag, Generaldirektör för jämställdhetsmyndigheten. Lena har under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat med freds- och utvecklingsfrågor med fokus på jämställdhet och situationen för kvinnor under krig och konflikt. Lena var med och bildade insamlingsstiftelsen Kvinna till kvinna, en av världens främsta kvinnorättsorganisationer, som ger kvinnor möjligheten att ta makten över sina egna liv, samt synliggör kvinnors kamp för fred och mänskliga rättigheter.

19.05-19.20: UPP UR SMUTSEN VÄXER BLOMMORNA med Anna Svensson,

av Sigrid Nilsson.

19.40-19.55: HARRIET BOSSE, Josefin Almer Wulff framför ett utdrag ur sitt egenskrivna monologarbete om Harriet Bosses liv och konstnärskap.

20.00-20.40: JUDAS, Monolog av och med Emilia Roosmann
"Om du läser det här är jag redan död. Efter vad jag har gjort förväntar jag mig inte förlåtelse. Men jag hade inget val. Det helvete som väntar mig har jag redan befunnit mig i. Och den som förde mig dit var Han som talade om paradiset. Han som lärde mig regelverket. Vad jag fick och inte fick göra. Vem jag fick och inte fick prata med. Han sa att jag skulle älska mina fiender. Visa medlidande för dem som gör mig illa. För honom. Och det gjorde jag. Med en kyss."

20.40-21.20: Samtal om föreställningen Judas.

21.25-21.40: Yazel Delen, Willma Michele, Amanda Lind och Halbin Gara.

21.45-22.00: Emma Behrendtz framför en egenskriven text om mentalvården i Sverige på 1930 till 1970-talet.

judas_färg_.jpg

JUDAS

Av och med Emilia Roosmann

Om du läser det här är jag redan död. Efter vad jag har gjort förväntar jag mig inte förlåtelse. Men jag hade inget val. Det helvete som väntar mig har jag redan befunnit mig i. 

Och den som förde mig dit var Han som talade om paradiset. Han som lärde mig regelverket. Vad jag fick och inte fick göra. Vem jag fick och inte fick prata med. 

Han sa att jag skulle älska mina fiender. Visa medlidande för dem som gör mig illa. För honom. Och det gjorde jag. Med en kyss.